Frestande

Med tanke på alla oseriösa telefonförsäljare som ringer
och har svårt för att ta både ett nej och ett nix.

11 kommentarer på “Frestande

 1. Funkar det verkligen?
  Men jag behöver det inte. Jag kan säga ifrån så de fattar eller så klickar jag av. Ett par gånger har det till och med varit roligt.
  Sist var när jag fick ett samtal om att jag kunde få hjälp med att lägga om mina lån. När jag helt ärligt sa att jag inga har blev det knäpp tyst ett par sekunder och så sa hon något om att jag var att gratulera. ”Tack, ha en bra dag!” sa jag och hon önskade mig detsamma.

  När jag hade Bredbandsbolaget ringde de mig ibland för att kränga saker. En gång ringde en kvinna därifrån som ville kränga en dator till mig. Konstigt att hon inte hade fler saker att kränga, så att säga i reserv. Hur som helst så presenterade hon sig och frågade sedan rakt på hur många datorer jag hade. Även den gången var jag helt ärlig och svarade att jag har sex stycken. Den gången blev det tyst i luren i minst fem sekunder och så kom det: ”Då har jag nog inget att erbjuda!”</em 🙂 🙂 🙂

  En gång ringde en snubbe som sa att mina personuppgifter låg ute på nätet och det kunde bedragare utnyttja, men hans bolag kunde skydda mig för ett årligt belopp som jag har glömt. Efter att jag hade tackat JA skulle jag få ett skriftligt meddelande på allt som vi hade kommit överens om och det gick inte att först få hem avtalet och därefter bestämma mig om jag ville tacka JA eller NEJ.
  Det lät ju skumt.
  Jag sa till honom att jag måste göra en research först, sen kan du återkomma om en timme, vilket han gjorde. Då upplyste jag honom att hans företag var anmält över 60 gånger bara det senaste halvåret.
  ”Jo, men det beror ju på bla, bla, bla …!” sa han och detaljerna har jag glömt. Men han visste alltså om det och försökte ändå kränga ett avtal på en tjänst jag inte behövde, vilket jag upplyste honom om att polisen hade sagt mig det när jag i min research frågade dem.
  ”Tack, det är bra nu! Jag vill inte ha med er att göra och på nätet finns bara mina 6 första siffror + fyra stycken X, vilket alla har liggande på nätet och är till intet värde för en bedragare. Hej då!” sa jag och lade på.

  Kram!
  /Skvitt

  Gillad av 1 person

  • Vilka härliga berättelser du delar med dig av! 🙂

   Nej, det fungerar inte! I alla fall inte vid ett av samtalen från ”Microsoft-bluff-uppringarna” från ostindiska öarna. En kille flåsade i luren och erbjöd mig på mycket knagglig och dålig engelska med indisk brytning att han skulle hjälpa mig med min dator för han sa att ”han hade fått signaler från den att den hade virus”. Jag svarade honom att jag visste om att allt var en bluff. Upplyste även om att Microsoft aldrig ringer upp sina kunder på det sättet. Då började han flåsa ännu högre och svarade mig: ”I´m gonna fuck you up! What do you think about that?”

   Jag svarade honom med total tystnad och han fortsatte att flåsa och säga en massa snuskigheter.

   På min anslagstavla har jag en visselpipa upphängd. Sakta närmade jag mig den och tog den i min hand. Och under tiden så fortsatte killen att babbla. Kraftigt blåste jag i visselpipan rätt in i luren men till min stora förvåning fortsatte han att babbla och flåsa som om ingenting hade hänt! Han reagerade inte alls över huvud taget! Då gav jag upp och lade på.
   Detta var den enda gången jag blåste i visselpipan och har aldrig testat igen sedan dess. Jag svarar istället ”Nej!” och lägger på. På mobilen har jag en app som blockerar säljsamtal och det fungerar alldeles utmärkt.

   Kram!

   Gillad av 1 person

   • De kanske låter sig bli vilseledda eftersom de gillar vad de får höra. Men verkar något ”vara för bra för att vara sant” så är det så klart en fälla och en stor osanning. Och man borde fråga sig själv: ”Vad är då själva haken med det hela?”

    Gilla

   • Bara lite sund logik borde ju få dem att fatta. Det finns säkert över en miljard datorer i världen med Windows som operativsystem. Problem uppstår säkert hos flera miljoner av dessa OCH DÅ RINGER MICROSOFT FÖR ATT HJÄLPA TILL ATT LÖSA PROBLEMEN! Men hej! Hur korkad får man vara? !!!

    /Skvitt

    Gillad av 1 person

 2. Pingback: Lördagsberättelser – eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ludwig Sörmlind

Landskapsfoto från Blekinge

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

http://nacka144.se/

i ord och bilder

Tylko fotografia

czyli kilka słów i przemyśleń z fotografią w tle

Johns Fotoblogg

FotoBloggarna

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

dan moldovan

blog de poze

sketchuniverse

Arts resource, sketches and drawings classified by subject

L'Effilocheur de Brumes

Les Univers d'Isangeles

JACINTº

Photography, painting, travel, cycling ..... and more

Minafot(o)avtryck

Bilder under ett år

Thomason's Take

thoughts, photography, inspiration

ipekseyhanpoyrazkarayel

Asla İdeallerinden Vazgeçme Asla! Never Give Up Your İdeals Never!

Fotografía Creativa

“Si pudiera decirlo con palabras, no iría todos los días cargado con mi cámara”. Lewis Hine

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Christina fotograferar

KAMERANS FÅNGST

rabirius

photography and other things

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

Ivars bilder

En bild säger mer än tusen ord.

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

BLOG DA UNIQUE

Devaneios, realidades, sonhos e Fatos!

Little Dogs Laughed

Art. Photography. Arf.

harrie nijland 2

PHOTOGRAPHY

Britt fokuserar

Ett år med kamera

Ögonblick / Moments

Bilder och Poesi / Pictures and Poetry

Leya

To See a World in a Grain of Sand...

Skvitts nya foto-blogg

Med ett flertal headers

JuleWandert.de

Berichte der Wanderungen von Jule und ihren Dosenöffnern

bilere's Blog

Es lebe die Fotografie!

JENYFEAR PÅ WORLD OF WARCRAFT

onlinespel, humor och lite allvar

Min ostyriga Penna

Om böcker, läsande och livet i största allmänhet

Pluppas Krypin

"Säg det negativa så positivt som möjligt"

%d bloggare gillar detta: