Naturens hämnd

naturen slår tillbaka

Tänk om naturen skulle slå tillbaka mot oss för allt hemskt vi gör med den.
Vi skövlar skog och mark, river ner och förstör. För att inte tala om hur vi skräpar ner i den. Vi visar ingen respekt för den över huvud taget. Vi bara klampar på som om vi vore allenarådande. Jag är helt säker på att om vi fortsätter att förstöra och skövla den så kommer den att slå tillbaka.

Sätta krokben för oss så att vi står på näsan rätt i myllan …

10 kommentarer på “Naturens hämnd

 1. Kristallina skriver:

  Nej, Rozie. Jag tror inte att naturen hämnas. Det hör oss människor till. Naturen reagerar bara, försöker rätta till vad människorna ställer till med. Men jag tycker det är bra att människorna uppfattar det som hämnd. Vi har förtjänat detta.
  Kram!

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   När jag skrev om att ”Naturen hämnas” så var det bara en metafor för hur vi människor förstör naturen och att i slutänden så kommer det att slå tillbaka mot oss själva.

   Vi utarmar jordens resurser och kapar ner alltför många skogsområden. Det blir en obalans i naturen. Visst försöker den att ”rätta till” det vi förstör. Men det tar många år till att återställa balansen. I slutänden straffar det sig för hur illa vi beter oss.
   Stor kram och fortsatt trevlig vecka! 🙂

   Liked by 1 person

 2. giselzitrone skriver:

  Wünsche dir eine gute neue Woche liebe Grüße Gislinde

  Liked by 1 person

 3. kao skriver:

  Tror att naturen kommer slå tillbaks i form av småkryp som bär på sjukdomar som vi inte har någon bot för – och där forskningen ligger långt i bakkant. Småkrypen kommer bli vårt framtida gissel och det har visat sej att fästingar bär på flera sjukdomar än borrelia och TBE. Precis som malaria är den vanligaste sjukdomen i vissa länder och dödar flera människor än något annat.
  Kao

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Jag vet ju att fästingar bär på väldigt mycket och kan vara direkt farlig för oss. Det har även kommit småkryp hit där jag bor. Småkryp som vi annars inte har haft tidigare här i Norrland. Allt är föränderligt på gott så väl som ont.

   Gilla

 4. claesbilder skriver:

  Bra illustration till rubriken.

  Liked by 1 person

 5. maltanita skriver:

  En väldigt bra bild som passar till vad du skriver. Vi bara måste ta hand om vår natur ! Ett tänkvärt inlägg om något som vi alla vet men dessvärre kanske inte tänker på så ofta. En kan inte göra allt men tillsammans kan vi göra mycket.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s