Naturens tragedi

tallar på berghäll

Helt tysta och stilla stod de andra tallarna och bevittnade förfärat hur deras kompis sakta lutade sig över bergets kant beredd att kasta sig över stupet. Inte en susning – Inte ens en fallande kotte hördes i det karga landskapet. Hela naturen höll andan och fåglarna tystnade plötsligt.

De visste inte ens om han menade allvar med sitt beslut att hoppa den här gången, för han hade tjatat om det sedan 1960. De ansåg honom som ”en seg jävel” som trots allt envist höll sig kvar. Men de visste inte om – eller när han tänkte göra allvar av sitt hot.

 

 

8 kommentarer på “Naturens tragedi

 1. maltanita skriver:

  Är det någon slags följetong eller är det jag som har dålig fantasi 😕 Fin naturbild hur som helst men liiite domedagskänsla får jag allt när jag läser texten. Intressant skulle vara att veta hur du tänke…

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   OK, här kommer min förklaring hur jag tänkte (varning för ett långt svar). 😉

   Den 25/4 skrev jag ett inlägg ”Kom inte närmare för då hoppar jag!”. På den närbilden finns tallen som håller på att stjälpa över kanten på berget – rätt ner i stupet. Man ser hur rotvältan höjer sig kraftigt från berget. Länk till inlägget har du här: https://rozieherrmann.wordpress.com/2016/04/25/kom-inte-narmare-for-da-hoppar-jag/

   Jag satt nu och bläddrade bland bilder och fann ytterligare en bild på tallen. På den här bilden och inlägget jag skrev idag ser man den här tallen återigen, fast på mera håll. Bakom den finns det andra tallar. I mina ögon och i min fantasi ser det ut som om dessa tallar tyst och stilla står och bevittnar hela händelsen. Det är liksom lite dramatik över bilden. Ja, det tycker då jag i alla fall. Det ser faktiskt ut som om tallen tänker slänga sig ner från berget.

   Hur som helst så fick jag en idé till att skriva den här texten för att ”förstärka” det hela så att spänningen ökade något och göra bilden ännu mer dramatisk och spännande. Det är inte tänkt som en följetong där det senare kommer en fortsättning, utan mera som en bildtext där läsaren själv får fantisera om hur det hela kommer att sluta. / Rozie

   Gilla

 2. Kristallina skriver:

  Jag ser trädet som vill hoppa och inga kompisar hjälper till. Dramatiskt………. Kram!

  Liked by 1 person

 3. Anki skriver:

  Naturdramatik på berget – kreativt och spänningshöjande av dig 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s