Stroken kom och förändrade mitt liv

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag ska berätta någonting för er som jag först inte tänkte nämna här på bloggen. Men jag tycker nu att jag borde göra det eftersom ni ju ändå kommer att märka att mitt bloggande kommer att verka lite ”ojämnt” då min ork nu ”går i vågor”. Jag fick en stroke (blodproppar i hjärnan) på Mors Dag, förra söndagen.

Allt kom så plötsligt och jag föll ihop och fick kraftiga kramper. Jag är nu hemma igen från sjukhuset, men jag lever med en ständig rädsla och dödsångest. Jag inser ännu mer än innan  hur skör ”Livets tråd” är. Och jag uppskattar och älskar livet ännu mer än innan.

❤ Nu vet ni, kära vänner! Var rädd om er! ❤

I’ll tell you something that I first was not going to mention here on the blog.
But I think now that I should do it because you anyway will notice that my blogging will seem a little ”odd” when my strength now, ”goes in waves.”

I had a stroke (blood clots in the brain) on Mother’s Day, last Sunday. Everything came so suddenly and I fell down and got severe cramps. I am now back at home from the hospital, but I live with a constant fear and agony. I realize even more than before how fragile life is. And I appreciate and love life even more than before. Now you know my dearest friends. Take care!

 

42 kommentarer på “Stroken kom och förändrade mitt liv

 1. ✫ Fru Eriksson skriver:

  Kära vän…Förstår din rädsla,oro & dödsångest – Lever ju med desamma & som du säger så uppskattar man Livet mer älskar det på ett annat sätt man fångar dagarna,nära kära & lever mer Irl….Tack för att du delade med dig så vi här i cybervärlden kan ge varmaste styrke kärlekskramar till dig goa´❤️ ,,,

  /Kraaaaaaaaaaaaam så du dinglar med benen …

  Så…Nu har jag släppt ner dig för att ge ytterligare Kraaaam ❤️ …

  Liked by 1 person

 2. cat skriver:

  Men fy så hemskt! Jag hoppas verkligen att din rehabilitering kommer att gå bra. Jag har två kollegor som har haft stroke och även om livet har blivit lite svårare för dem p g a nedsatt balans och annat, så har de kommit tillbaka till arbetet med en ny härlig inställning till livet. De har inte längre tagit saker för givna. Jag håller tummarna för dig.

  Liked by 1 person

 3. Lena skriver:

  Men kära nån, så otäckt. Det måste vara en skrämmande erfarenhet, förstår att du fått dödsångest av det hela. Jag hoppas innerligt att du får bra vårdinsatser och någon att prata med om det som hänt för att hantera alla känslor. Tycker personligen att det var ett bra val av dig att berätta här på bloggen, jag tror man mår bäst av att vara öppen och prata om sånt här. Var rädd om dig nu och stor varm kram till dig 💞 även om vi inte känner varandra.

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Ja, det var riktigt läskigt och det gick så himla fort. Jag tänker inte trötta ut dig med några detaljer av händelseförloppet. Men jag kan garantera dig att det spelas upp i minnet om och om igen. Jag är så rädd, otroligt rädd. 😦

   Orken varierar från stund till stund och jag känner att jag än så länge inte kan hålla mig lika uppdaterad här som innan stroken. Jag får ta en bit i taget. Givetvis ville jag berätta så att ni skulle veta vad som har hänt.

   Jag tar tacksamt emot din kram och sänder en lika stor och varm tillbaka till dig. ❤

   Liked by 1 person

 4. Jag skriver:

  Men kära vän. Så otäckt och oerhört skrämmande. Förstår verkligen att du har ångest, det är nog oundvikligt efter ett så dramatiskt hot mot livet. Om det kan vara till någon tröst så kan jag berätta att min mor fick en stroke när hon var lite över femtio. Hon levde sedan i trettiosex år till. Nu får du vara rädd om dig, bara göra lätta roliga saker och helt strunta i alla måsten. Ta emot all hjälp du kan få av din man och se till att du får prata med någon om din ångest. Sköt om dig, kära Rozie!
  Mina varmaste kramar till dig.

  Liked by 1 person

 5. Jag skriver:

  Och ett gillande för ditt fina bildspel.

  Liked by 1 person

 6. Kristallina skriver:

  Snälla Rozie, anslutar mig till allt som redan har skrivits i alla kommentarer före mig. Du får ta det väldigt lugnt och jag tycker också att du måste prata med någon om din ångest.
  Livet kan verkligen förändras på nolltid. Om bara fler kunde inse det och lägga mera tid på det som är viktigt i livet.
  Många varma kramar ❤ och sköt om dig!

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack, gulliga Kristallina! ❤
   Jag försöker att ta det lugnt och jag har underbara människor i min närhet att prata med. Jag tar en dag i taget och jag känner mig bättre för varje dag som går, även om tankar och funderingar kretsar runt i mitt huvud. Jag måste försöka att acceptera det som har hänt och hoppas på att det aldrig mera händer igen.

   Vet du, jag tycker att det är underbart med din fina omtanke och den värmer djupt inom mig.
   Innerliga kramar tillbaka. ❤

   Liked by 1 person

 7. NinnaO skriver:

  Knäppt det inte finns nån variant på ”gilla”. För inte kan man gilla att nån får en stroke! Men ville skicka dig en stor varm kram full av medkänsla.

  Liked by 1 person

 8. starkskör skriver:

  Men kära nån! Jag förstår att det ger rädsla. Var riktigt rädd om dig!
  Många, många varma kramar ❤❤

  Liked by 1 person

 9. John skriver:

  Ja Rozie, vad kan man säga annat än att det var skönt att det gick bra, att du kom in till sjukhuset och fick vård. Förstår att du har ångest, och verkligen ångest är hemskt, det vet jag. Det är ett trauma du får ha hjälp med att bearbeta, men det har du nog börjat med själv genom att berätta om det. Ingen tröst nu, men du kommer att gå stärkt ur det här. Sköt om dig och ha det bra 🙂

  Liked by 1 person

 10. storstadsnatur skriver:

  Oj vilken omskakande upplevelse! Hoppas att det inte händer igen. Må den sköna sommaren ta väl hand om dig!

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Ja, det var traumatiskt och slog ner som en blixt från klar himmel och jag var helt oförberedd. Jag vill verkligen aldrig mer uppleva det igen. Tack för din omtanke.

   Gilla

 11. annicaaktiv skriver:

  Ok det var inte kul Rozie. Ta hand om dig och jag är så glad att du är åter hemma igen. Kramar ❤

  Liked by 1 person

 12. pluppa skriver:

  Älskade vännen😕. Förstår om du blev/är rädd. Ska sända många tankar och värme i din väg. Hade jag vetat hade jag skrivit tidigare. Ljus och kärlek i din väg raraste,fina vännen. Stor kram❤️/Pluppisen

  Liked by 1 person

 13. Anki skriver:

  Oj … jag blev alldeles förskräckt! Tittar in till dig då och då, men detta har jag precis missat! Tur du kom in till sjukhuset och fick snabb hjälp och skönt att allt ändå gick bra. Förstår din rädsla och ångest…
  Sköt om dig!
  Varm kram till dig!

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Usch, ja! Allting gick så otroligt fort och det var riktigt traumatiskt. Vill aldrig mer uppleva detta igen. Jag hade en otrolig tur. Jag vet andra som har drabbats värre, och den största anledningen var att de inte kom in i tid till sjukhuset. Varje timma och minut är avgörande.
   Varma kramar tillbaka. ❤

   Gilla

 14. Kvinnotankar skriver:

  Oj, ja man vet så lite om sin tid här på jorden! Det gäller att uppskatta och ta vara på när man mår bra och orkar! Hoppas du får all hjälp du behöver. Kram

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Man vet så lite och tur är väl det. Och när det sker någonting traumatiskt så får man sig en tankeställare. Jag får all den hjälp jag behöver och alla har varit så fantastiskt underbara mot mig. Och det bästa av allt är att ”det går åt rätt håll”. Kram ❤

   Liked by 1 person

   • Kvinnotankar skriver:

    Har en granne som kämpar med detsamma just nu. Men även där går det framåt! ”ett steg i taget”

    Liked by 1 person

   • Rozie skriver:

    Hoppas att det går bra för din granne. När det händer så kommer det så plötsligt och oförberett. Livet omkring en förändras från en sekund till en annan.

    Gilla

 15. maltanita skriver:

  Nu blev jag mållös, så fruktansvärt och oväntat kan livet plötsligt sätta krokben i tillvaron och ingenting blir längre som det en gång var. Förstår att oro och ångest lätt bygger bo i själ och hjärta, liksom rädslan för att det ska ske igen. Du hade verkligen tur som kom så snabbt till sjukhuset. Men livet blir aldrig mer detsamma efter vad du har varit med om och det behöver inte betyda något negativt. Tror att man tar mer tillvara på nuet, glädjer sig åt det lilla i tillvaron och ser de små guldkornen så mycket bättre då man varit med om något så omvälvande. Varma styrkekramar till dig, take care !!! ❤ ❤

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Det var det hemskaste jag har varit med om och livet känns ännu mer dyrbart än innan. En gåva som måste förvaltas rätt och med stor tacksamhet.
   Tack för dina go´a styrkekramar och omtanke. Det värmer gott. Kram ❤ ❤ ❤

   Gilla

 16. kao skriver:

  Oj! Så fort det kan gå. Tur att du kom in så snabbt, att du inte var ensam då det hände. Hoppas nu att du kan slippa ångesten framöver och att tiden läker dina ‘sår’.
  // Kao

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack! Jo, det kan gå troligt fort från en sekund till en annan. Man tror ju att sådant inte kan drabba en själv. Men jag fick erfara att det kan det visst. Jag hade verkligen tur och jag försöker att bearbeta det som har hänt…. en dag i taget. 😉

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s