15 kommentarer på “Ett gammalt vagnshjul

 1. chattykerry skriver:

  Min stora farföräldrar reste över Texas i en täckt vagn . Jag undrar om hjulet såg ut så här ? 🙂

  Liked by 1 person

 2. annettejuhlin skriver:

  Så fin bild! Det spruckna träet och det rostiga järnet blir så snyggt tillsammans. Bilden väcker en hel del tankar om hur det var i Sverige för bara två generationer sedan. Tänk om den generationen hade vetat att vår generation skulle jaga Pokémon för att vi har så mycket fritid …

  Liked by 2 people

  • Rozie skriver:

   Tack! Jag har några vagnshjul av trä i olika storlekar i min trädgård. Dessa står lutade mot en fastbandshage. Så gammalt och genuint. De som levde för två generationer sedan skulle ha förfärats och skakat på sina huvuden om de hade fått en inblick i hur vår generation lever idag. Att jaga Pokémon skakar till och med jag på huvudet åt. Vad ger det egentligen?

   Liked by 1 person

 3. Jag skriver:

  Så vackert, Rozie! Min föräldrar hade också vagnshjul i sin trädgård.
  Jag måste lägga mig i angående. Pokémon. Jag skrev en kommentar till någon om att vi har blivit bönhörda: äntligen rör de på sig, de ungdomar som annars har fastnat vid datorn! Den jag tänker på och som jag varit bekymrad över hade fösta kvällen gått en mil. Hurra!!!

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack! Det är så dekorativt med sådana vagnshjul och här är efterfrågan stor på dem. Gällande Pokémon så finns det väl både för – och nackdelar. Fördelen är att man kommer ut och rör på sig, men för dem som har blivit totalt uppslukade av spelet så att de går in på privata tomter och ägor och letar pokémons där så har det nog gått alldeles överstyr.

   Jag läste bl.a. om en man som helt plötsligt hade helt främmande personer inne i sin hall. Man hade helt enkelt gått in för det indikerades att det fanns ”något där”. Ett annat exempel: Vid kvinnojouren i Västerås skapade spelare oro då de strök omkring vid lokalerna i jakten på föremål till spelet. Se länk till inlägget. Där står det om dessa två exempel.
   Kram, kram! 😉

   http://www.expressen.se/nyheter/pokemon-skapade-oro-vid-kvinnojour/

   Gilla

   • Jag skriver:

    Ja, jag såg att sånt hade hänt och det är tråkigt. Stollar finns det överallt och tydligen behöver spelet justeras så att det inte drabbar på det sättet. Men att få folk att gå ut och röra sig och att samtidigt kanske lära sig något om sin omgivning är stort, mycket stort.

    Liked by 1 person

   • Rozie skriver:

    Ja, att lockas till att gå ut och röra på sig är ju aldrig fel. Synd då att det finns folk som saboterar det hela. En justering vore nog bra.

    Liked by 1 person

 4. Fint! Närbilder på gammalt är trevligt.

  Liked by 1 person

 5. Eaqhan skriver:

  Suveränt!

  /Skvitt

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s