8 kommentarer på “Ståndaktig på skövlad mark

 1. Jag skriver:

  Och där ser man trädet i sin miljö. Så vackert med det mörka landskapet, molnen och den intensivt blå glipan av hoppingivande himmel. Jättefint foto!

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack, snälla för dina go´a ord. Det tragiska är att trädet står på skövlad mark. Det stackars gamla rönnbärsträdet liksom håller sig krampaktigt fast för att inte förlora fästet. Vad du förmodligen inte ser är det markeringsband som skogsbolaget har hängt upp alldeles intill.

   Den här platsen var så vacker förut, och mitt hjärta ”sjönk i bröstet” nu när jag såg vad man hade gjort med den. Det är som om till och med himlen ovanför protesterar över förstörelsen. Jag kände bara sorg när jag befann mig där.

   Den lilla humlan jag fotograferade och visade upp här på bloggen i de förra inläggen var alldeles bedövad och uppförde sig väldigt egendomligt. Den kravlade sakta i slowmotion runt blomman, varv efter varv. Verkade nästan döende. Det var tragiskt att se. Vem tusan vet om de inte även har besprutat platsen! 😦

   Gilla

   • Jag skriver:

    Nej, sånt ser jag ju inte, jag förstår din reaktion. Jag har sett de här kalhyggena hos mig på torpet. Häromåret försvann hela ena sidan av granskogen längs vägen till badplatsen i ån. Det som förr var en underbar promenad genom skogen blir nu oftast en plågsam vandring i hettan, för ingen skugga finns. Men det är ju skogsbondens rätt att skörda sin skog, tänker jag. Tråkigt med humlan, hoppas verkligen att de inte hade besprutat.

    Liked by 1 person

   • Rozie skriver:

    Jag hoppas också att de inte hade besprutat. Och förödelsen var verkligen sorglig. Men, men … De gör ju precis som de vill – oavsett vad man än tycker.

    Gilla

 2. cat skriver:

  En väldigt sorglig bild om än vacker i sin sorglighet. Det är skamligt hur vi människor far fram i naturen.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s