Förbjuden törstsläckare

drick-ej-vattnet

En huvudledning i Gävle fick en stor vattenläcka under natten till torsdagen den 15 september och 75 000 av Gävles boende drabbades. När så läckan hade tätats råddes man att inte dricka vattnet utan att först ha kokat det på grund av att det kunde vara förorenat. Förbudet sträcker sig över hela helgen för vissa delar av Gävle.

Tänk att det skulle ske just nu när jag skulle besöka Gävles sjukhus i går (fredag) för en kranskärlsröntgen. Jag fick absolut inte dricka vattnet ur kranen inne på ”min” sal, men erbjöds vatten som sjukhuspersonalen hade kokat upp och låtit svalna. Annars märktes inga andra misshälligheter och min kranskärlsröntgen visade att allting såg bra ut. Och på eftermiddagen var det dags att åka hem igen till lilla Ljusdal.

31 kommentarer på “Förbjuden törstsläckare

  • Ja, det är skönt att jag fick ett positivt besked. Visst är allt levande beroende av vatten. Jag är glad att du tyckte om bilden. Originalbilden är faktiskt handfatet inne på ”min” sal. Personalen hade lagt dit servetten som en varning att ej dricka vattnet. När jag kom hem pysslade jag ihop effekterna till den för att ge den en djupare innebörd. Kram ❤

   Gillad av 1 person

  • Ja det såg bra ut. Men nu väntar jag på en hjärtoperation. Se´n ska väl tanten vara fit for fight igen. 😉

   Man ser ju hur sårbara vi är när någonting händer. Och om vi inte har drickbart vatten kan vi ju inte överleva särskilt länge. Men det tycktes vara en stor insats och beredskap i Gävle och alla uppmanades till att koka vattnet innan användning. Det gick ut via media i flera dagar. Och det var ett stort pådrag. Vad jag förstår och har hört från en god vän så har nu skadan åtgärdats och allt är ”som vanligt” igen. Tack för att du gillade bilden ❤

   Gilla

   • Läkarna upptäckte ett stort hål i skiljeväggen mellan vänster och höger kammare. Ett medfött fel som jag inte har haft någon aning om tidigare. Det var det som orsakade stroken (blodpropparna i hjärnan) på Mors Dag.

    Jag har nu fått gått igenom ett flertal undersökningar och nu återstår hjärtoperationen på Akademiska i Uppsala för att täppa till hålet.

    Gilla

   • Det är då för väl att man har hittat felet! Det låter som samma typ som vår vinterflicka opererades för. Går man via ljumsken?

    Gillad av 1 person

   • Det var tråkigt att det inte gick att göra via ljumsken. Men så oerhört bra att det upptäcktes och kan åtgärdas. Hur fort kan det bli av?

    Gillad av 1 person

   • Jag har ännu inte fått något datum för operationen. Men jag hoppas att det blir fort nog. Det är nervöst att vänta.

    Gilla

   • Förstår så väl att väntan är nervös. Jag tänkte att du kanske hade fått ett tidsspann, hur lång tid ungefär du skulle få vänta.
    Varm kram, Rozie.

    Gillad av 1 person

   • Jag vill ju att ingreppet skulle ha skett ”nyss” så att allt var överstökat. Att ingenting veta är inget vidare.
    Varm kram tillbaka ❤

    Gillad av 1 person

  • Tack! 🙂
   Nej, ingen blev sjuk vad jag vet. Vattnet försvann när en gammal huvudledning sprack och vattnet flöt ut på gator och vägar. Trafik stängdes av och man omdirigerades till att ta andra vägar i stället.

   Vattnet stängdes av så att läckan kunde lagas. Men eftersom det hade stått still under väldig lång tid och det inte fanns något flöde gick det ut varningar via tidningar, radio och TV att man måste koka vattnet när det hade släppts på igen, tills det hade analyserats och godkänts igen till att drickas utan vidare åtgärd. Det fanns utställda poster där man kunde hämta vatten i dunkar tillsvidare och via radion fick man veta var dessa fanns.

   Ja, det var bra att kranskärlsröntgen gick bra. Jag är så tacksam. 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Härlig bild Rozie 🙂 Om du visste hur mycket gegga det sitter i rörens väggar… Har jobbat som resemontör och på Volvo bytt dricksvatten ventiler på rör-stammarna. På en tvåtums ventil som är cirka 5 centimeter i diameter, var hålet bara som ett lillfinger, resten var gegga. Vi bytte dessa på en helg och fick sätta på alla kranar i fabriken i timmar för att vattnet skulle bli klart igen.
  När man stänger av vattnet så faller den geggan ner, den hålls på plats av trycket, och fortsätter ut till alla hushållen. Det är en säkerhetsåtgärd som de rekommenderar att koka vattnet, men är det klart så ska det inte vara någon fara

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vad glad jag blir att du gillade bilden! 🙂 Och tack för informationen om vattnet. Om man aldrig har upplevt det du berättar om så är det ju svårt att föreställa sig hur pass allvarligt det kan vara när vattnet stängs av.

   Vi är ju så beroende av vatten och är vana att ha det nära till hands. Vi tar det för givet att det ska finnas i alla lägen. Men så när någonting inträffar blir många människor totalt handlingsförlamade och vet inte hur de ska bete sig.

   Gillad av 1 person

   • Ja, jag dricker inte vatten som inte är klart, spelar ingen roll att det bara är rost, ser inte nyttigt ut. På tal om rost, så är det nyttigt att laga mat i gjutjärns gryter, man får i sig järn då, fast i små mängder. I mitt yrke som svetsare får man i sig mycket järn!

    Gillad av 1 person

 2. Det gläder mig att röntgen visade att allt var bra med kranskärlen. Men jag har missat att du fick proppar i våras och att du har hålet i hjärtat!! Det måste ha varit tuff period för dig! Jag hoppas att operationen blir lyckad när det är dags.

  Massor med kramar!!

  Gillad av 1 person

  • Åååhhh, tack, finaste ❤ Visst har det varit en tuff tid men snart är det över och man kan börja se framåt igen. Det kan bara bli bättre. Nog ska väl operationen gå bra. De är otroligt skickliga på Akademiska i Uppsala. Massor av kramar tillbaka. ❤

   Gillad av 1 person

 3. Ursäkta Rozie. Jag missade helt att du varit på sjukhus. Ja, jag kan tänka mig att det är stressigt att vänta och ha det i tankarna. Men allt kommer att gå bra. Var ute så mycket du kan och ta underbara foton och skingra tankarna, man kan inte göra något åt morgondagen, bara i nuet. Förstår att du är orolig, men allt blir bra, många som tänker på dig! 🙂 ❤

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är stressigt att inte veta. Men jag försöker att slå bort tankarna så gott det går och intalar mig själv att allt kommer att gå bra.

   Du har så rätt i att man inte kan göra någonting åt morgondagen. Bara nuet. Jag känner stort stöd från er alla go´a bloggvänner. Hjärtinnerligt tack för go´a och värmande ord. 🙂 ❤

   Gillad av 1 person

 4. Oj, det låter allvarligt… Men skönt att få det åtgärdat, särskilt som du redan drabbats så mycket. Så obehagligt, man är väldigt skör när det kommer till kritan. Jag gillar din bild, du är så duktig på att fota och att skapa stämningar i dina bilder, och så är du uppenbarligen duktig på att redigera bilder också, den lilla musen i hatten är ju för söt, och hela temat toppen!

  Gillad av 1 person

  • Tack för go´a ord. De värmer enormt. Jo, det är allvarligt och en operation är det enda alternativet för mig. Men, trots min oro så vet jag att jag kommer att vara i goda händer när det är dags. Jag måste förlita mig till att det kommer att gå bra.

   Gillad av 1 person

   • Jag förstår oron, det kommer att kännas fantastiskt när det är klart. Hoppas du inte behöver vänta alltför länge, väntan är många gånger värst. Kram!

    Gillad av 1 person

   • Tack. Jag hoppas också att jag inte behöver vänta så länge till. Det känns tufft med denna ovisshet. Kramar tillbaka.

    Gilla

  • Tack snälla för go´a och trösterika ord. Jag tar dem till mig och tror på dig. Ja, väntan är värst, men jag tror att det börjar närma sig. Kram! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ludwig Sörmlind

Landskapsfoto från Blekinge

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

http://nacka144.se/

i ord och bilder

Tylko fotografia

czyli kilka słów i przemyśleń z fotografią w tle

Johns Fotoblogg

FotoBloggarna

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

dan moldovan

blog de poze

sketchuniverse

Arts resource, sketches and drawings classified by subject

L'Effilocheur de Brumes

Les Univers d'Isangeles

JACINTº

Photography, painting, travel, cycling ..... and more

Minafot(o)avtryck

Bilder under ett år

Thomason's Take

thoughts, photography, inspiration

ipekseyhanpoyrazkarayel

Asla İdeallerinden Vazgeçme Asla! Never Give Up Your İdeals Never!

Fotografía Creativa

“Si pudiera decirlo con palabras, no iría todos los días cargado con mi cámara”. Lewis Hine

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

Christina fotograferar

KAMERANS FÅNGST

rabirius

photography and other things

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

Ivars bilder

En bild säger mer än tusen ord.

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

BLOG DA UNIQUE

Devaneios, realidades, sonhos e Fatos!

Little Dogs Laughed

Art. Photography. Arf.

harrie nijland 2

PHOTOGRAPHY

Britt fokuserar

Ett år med kamera

Ögonblick / Moments

Bilder och Poesi / Pictures and Poetry

Leya

To See a World in a Grain of Sand...

Skvitts nya foto-blogg

Med ett flertal headers

JuleWandert.de

Berichte der Wanderungen von Jule und ihren Dosenöffnern

bilere's Blog

Es lebe die Fotografie!

JENYFEAR PÅ WORLD OF WARCRAFT

onlinespel, humor och lite allvar

Min ostyriga Penna

Om böcker, läsande och livet i största allmänhet

Pluppas Krypin

"Säg det negativa så positivt som möjligt"

%d bloggare gillar detta: