Vinden har tystnat och håller andan

spelar-i-vinden

Bilden är tagen 2014-10-07

Trots att bilden är 2 år gammal så visar den precis som det är här just nu. Allt är grått och insvept i ett fuktigt täcke. Kyla – Det märks att vintern sakta kommer smygande. Jag fryser enormt och drar koftan tätare omkring mig. Den gamla vedspisen i köket sprider en underbar värme i ett tappert försök att skingra fukten och kylan i huset. Jag gillar inte kyla och mörker, men måste acceptera ändå. Jag har inget annat val.

14 kommentarer på “Vinden har tystnat och håller andan

 1. maltanita skriver:

  Mörkret liksom kylan är svår att handskas med när man inte tycker om den. Minns så väl hur det var, när solen inte visade sig på flera veckor, när det kändes som om jag frös dygnet runt.
  Tycker bilden är fin med sina lite dova höstlika färger. Att inte ha något val, att inte kunna välja får mig att tänka efter. Att som jag kunna sitta på en liten ö i medelhavet i oktober och fundera om om vi ska äta middag ute på terrassen eller inomhus, det är 24 grader och solen har precis gått ner. Det är sånt här som får mig att vilja nypa mig i armen för att förstå vad bra jag har det. Önskar så att jag kunde skicka lite värme och ljus men gör det iallafall i tanken.

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack. Jag är glad att du gillar bilden. Jag är så trött och frusen och mörkret gör det inte bättre. Som sagt, jag har inget val till något annat. Så underbart du har där på din ö i Medelhavet – 24 grader, åh så skönt.
   Tack för din varma och ljusa tanke. Tar tacksamt emot den. Kram ❤

   Liked by 1 person

 2. Jag skriver:

  Vilken vacker höstbild. Små små löv som sitter kvar i björken, åkern är gul och klockspelet tiger. Så synd att du fryser, men nog har ni väl även annan värme än vedspisen? Men jag vet, är man frusen så är man. Tjocka tröjor och tofflor på!
  Varm kram

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack! Jo, vi har vanliga element också. Tjock tröja eller kofta, tofflor och varma sockor är det enda som gäller nu, och att tända ljus. Innerliga kramar tillbaka.

   Gilla

 3. Fin höstbild. Har en likadan ”plingare”. Tycker det är en jobbig mörk och trist årstid vi går in i nu. Men man har inget annat val än att gå i ide och hålla ut. Jag tänkte på våren idag när jag planterade snödroppslökar och tog in mina pellagonier för vinterförvaring i garaget.

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack. Ja, nu blir det mörkt och kallt ett tag. Längtar redan till våren när värmen och ljuset återvänder. Tänk så härligt sen när du tar ut dina snödroppar och pelargoner i ljuset igen. Härligt! 🙂

   Gilla

 4. Georges 2679 skriver:

  Superbe la photo….bonne journée

  Gilla

 5. Lena skriver:

  En vackert vemodig bild på en grå höstdag. Det måste vara jobbigt när man inte gillar kylan och mörkret så här års. Hoppas att allt är bra med dig ändå!

  Liked by 1 person

 6. Åke skriver:

  Åh så fint att du visar upp en höstbild även vid grått väder 🙂 Färgerna sitter på ett speciellt sätt. Vi har fyra årstider, så det gäller att se det ljusa 🙂 Vedspis det är grejor det 🙂 Häromdagen värmde jag upp till 30 grader i köket 😉

  Liked by 1 person

  • Rozie skriver:

   Tack, Åke. Jo det gäller att se det ljusa. Vedspis är verkligen underbart att ha. Den ger en speciell värme som jag älskar. Tack för besöket på min blogg. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s